はちみつかりん /Chinese quince Honey


年末にはちみつかりんを漬けました!そして今、飲み頃♪お湯割りするととってもおいし〜い。
本物かりんを触るのは初めてでした。切ってみるとなんだかリンゴみたーい(*^^*)
密閉保存びんも持っていなかったので、ネット通販。とても親切なお店でお気に入りのびんが買えました☆

密封びん(国産)<2L> 星硝セラーメイト (びん詰め専科)
※びんの写真でショップに飛べます!


種にはのどに良い成分がぎゅっと詰まっているとのこと。なので実と一緒に漬けました!2週間ほどで飲めるようになります。上の方のかりんエキスがたまる、糖度の低い部分がカビやすいので、1日1度びんをゆすって全体を混ぜると良いです。

はちみつかりん
<材料>
・かりん 1個
・はちみつ 1.5L
<作り方>
(1)かりんを薄切りにする。種をお茶出し用の袋などにとっておく。
(2)密閉びんをアルコール消毒して、かりんの実と種の袋を入れる。
(3)はちみつを入れる。

簡単です!びんもすごーくオススメです・゚☆.。.:*・゚ 。.:*・゚

Chinese quince Honey is said to be good for your throat. This was my first time making Chinese quince Honey. At the end of the last year, my husband happened to get a Chinese quince. And I had never seen a Chinese quince itself, thought I know its name. It occurred to me to make Chinese quince Honey! I bought a jar made of glass which was so nice to use. If you are looking for a jar for preserving something, I recommend this jar!

The way to make Chinese quince Honey is very easy!


a Chinese quince
1.5L of honey 
 
1. Slice the Chinese quince. 
2. Put the sliced pieces of a quince in the sterilized jar. 
3. Add honey in the jar. 
Please shake once in a day to avoid it from becoming moldy!