鶏ハム /Chicken Ham

鶏ハム♪

鶏ハムレシピ

ママ友達に教えてもらった鶏ハムのレシピです。今回は野菜たっぷりラーメンの上にのせていただきました。ハムはもちろん、茹で汁も絶品鶏がらスープです。ハムは冷凍保存して、必要なときに解凍。サラダにして食べたり、色々楽しめます。放置する時間はかかるけれど、簡単なのでぜひお試しくださいね(*゚ー゚*)

<材料>
・鶏ムネ肉 1枚 
・砂糖 大さじ1 
・塩(あればクレイジーソルト) 大さじ1〜2 
・生姜やにんにく、黒胡椒、ナツメグなどスパイス 適量
<作り方> 
1. 鶏ムネ肉1枚に砂糖をまぶして少し置く。 
2. 鶏ムネ肉に塩をまぶし、お好みで生姜などスパイスを加える。 
3. ビニール袋に入れ、空気を抜いて冷蔵庫で丸一日寝かせる。
  (鶏肉から水分が出て透明になる)
4. 軽く水洗いして、沸騰したお湯に入れ、5分弱火で煮る。
  (肉が固くなるのであまり煮立たせない)
5. 火を止め8時間そのまま鍋に入れっぱなしにする。
6. 引き上げてスライスして出来上がり。
  (冷凍保存可)

Chiken Ham Recipe

This is a very easy and yummy dish which I was told by one of my precious friends. We can eat them with the salad, as toppings of the noodles, on the pizza, and etc. The boiled water after cooking is also delicous! Don't throw it away! Enjoy tasting the chiken soup as well. :)

≪INGREDIENTS≫
・1 skinless, boneless, chiken breast
・1 tablespoon sugar
・1 or 2 tablespoon salt
・if you like, some spices such as sliced ginger, garlic, black pepper, powder nutmeg
≪DERECTION≫
1. Dredge the chiken with sugar, and leave it for a while.
2. Dredge the chiken with salt, and some spices.
3. Put the chiken in a plastic bag with deflated, and leave it in a refrigerator for a whole day.
4. Rinse the chiken, and boil it for 5 minutes with a low flame.
5. Stop cooking, then remain the chiken in the pot for 8 hours.
6. Slice the cooked chiken ham, then you can eat!